26 jan. 2010

Thai mat


Något som är riktigt gott och som går snabbt att göra är Mrs Cheng´s Grön curry grytbas. Det finns lite socker i, men är ganska okej ändå.
Stek bara lite kycklingbitar. Tillsätt grytbasen. Jag brukar även tillsätta lite mer wok grönsaker och en näve cashewnötter.
Meningen är att man ska ha ris till, men välj då råris/vildris eller basmati som har ett lite lägre GI. Annars går det utmärkt att äta som det är. En favorit hemma hos oss. Ja, hos oss vuxna då :-) Till barnen brukar jag göta små kycklingspett som jag pudrar lite curry och salt över. Oj, vad dom äter av det.

Innehåll:
Kokosmjölk, vatten, bambuskott, socker, vegetabilisk olja, grön curry pasta (grön chili, vitlök, citrongräs, salt, schalottenlök, galangal, kaffir limeskal, kummin, koriander och gurkmeja), ostronsås (vetemjöl, ostron och tonfiskextrakt), basilikablad, salt och kaffir limeblad.

Näringsinnehåll:
Genomsnittsvärde per 100 gram:
Energivärde 122,3 kcal (511,8 kJ)
Protein 1,1 g
Kolhydrater 5,5 g
Fett 10,8 g

Mängd:
400 ml

1 kommentar:

  1. Hej och tusen tack för tipset med matigare Oopsies. Har faktiskt fiberhusk hemma som jag har använt till äggwraps. Men måste nu testa det i Oopsis också. Vill även testa receptet på Low Carb bröd som står längre ner i din blogg!
    Kram Susanne Humlamamman

    SvaraRadera