20 dec. 2009

Bröd utan kolhydrater

Såg ett bra recept på ett riktigt GI-bröd (alltså inte den typen "fake" Gi-bröd man kan köpa i affären)på Gi Livstils hemsida. Detta ska testas inom kort! Visst låter det gott. Vet bara inte riktigt vilken brödkrydda jag ska använda...

Här kommer receptet på detta GI-bröd:
Ingredienser:
2 ägg
3 matskedar fiberhusk
2 matskedar krossade linfrön
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk brödkryddor (tex: anis, fänkål och kummin)
25g smör eller hälften smör,hälften olja
Lite salt

Utförande:
Blanda fibrehusk, krossade linfrön, salt, bakpulver och brödkryddor.

Vispa 2 ägg mycket noga.
Smält smöret.

Blanda alla ingredienser i samma bunke, och rör om.
Låt smeten stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken hinner dra åt sig vätska. (Detta moment är viktigt.)
Häll smeten i en form och grädda i cirka 200 grader.
Efter ~15 minuter i ugnen, vänd brödet så det gräddas på andra sidan också.

Låt sedan brödet stå inne tills det fått en fin brun yta.

Det är inte helt utan kolhydrater, men det är så nära 0 man kan komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar