14 feb. 2010

Gott...inte så nyttigt...


men i alla fall bättre än köpebröd. Desutom gillar barnen inte grova bröd. Men detta brödet som jag fått recept av www.56kilo.se är verkligen jättegott. Barnen gillade det jättemycket. Gick snabbt att göra oxå.



50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1,5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special
Blå vallmofrön och smör till brödformarna
flingsalt till utbakningen

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
Smöra och bröa formarna med vallmofrön.
Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

1 kommentar:

  1. Inte förrän nu hittade jag din kommentar! Va kul att du gillade min blogg:) här fanns det också en hel del att gå igenom! och visst är hembakat bröd underbart.Det går inte att jämföra med köpbröd. Baka bröd saknar jag faktiskt. kram!

    SvaraRadera