24 nov. 2009

Mumsig köttgryta


Ikväll blev det riktigt gott och enkelt såklart :-) När jah kommer hem från jobbet ca17.30 så vill alla ha mat NU.

Mumsiga köttgrytan blev till så här:
Valfritt kött/kyckling
färska champinjoner
lök
smör
kalvfond
vatten
1 burk med Gourmet Cremefraiche smak: Kantarell och Conjac

Stek champ + lök i smör. Tillsätt kött i lagom tärningar. Stek tillsammans till en fin stekyta.Häll på lite kalvfond salt och nymalen svartpeppar. Häll på vatten så det täcker ungefär hälften. Småputtra tills köttet är mört och fint. Häll över burken med smaksatt creme fraiche. Puttra ett tag. Häll på mer vatten vid behov. Det ska bli lite sås.
Servera med Basmatiris (max 1dl) och favorit grönsaker

Rikigt smarrigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar