Hej "Katta" Nu är vi hemma från skidsemester o jag tänkte följa dina råd lite. Har suttit o läst recept idag innan vi åkte o veckohandla. Kan du ge mig ngt tips på vad man ska använda om man vill "reda" en sås - mjöl är ju inte så bra? Må så gott! Pia
Hej Hoppas ni haft det lika bra som vi hade det i Sälen :-) Ja, nu gör jag väldigt sällan sås som kräver redning, men detta tipest hittade jag på GI viktkoll. Testade faktiskt häromdagen och det funkar alldeles utmärkt.
Redning med äggulor Man tillsätter äggulor i vätskan som ska redas och när gulan koagulerar blir vätskan tjockare.
är det ett löfte:)
SvaraRadera/ C.
Hej "Katta"
SvaraRaderaNu är vi hemma från skidsemester o jag tänkte följa dina råd lite. Har suttit o läst recept idag innan vi åkte o veckohandla. Kan du ge mig ngt tips på vad man ska använda om man vill "reda" en sås - mjöl är ju inte så bra?
Må så gott!
Pia
Hej
SvaraRaderaHoppas ni haft det lika bra som vi hade det i Sälen :-)
Ja, nu gör jag väldigt sällan sås som kräver redning, men detta tipest hittade jag på GI viktkoll. Testade faktiskt häromdagen och det funkar alldeles utmärkt.
Redning med äggulor
Man tillsätter äggulor i vätskan som ska redas och när gulan koagulerar blir vätskan tjockare.
Lycka till! / Katta
Tack, du e en "pärla"
SvaraRadera