18 feb. 2010

Fläskfilé i krämig sås


Kvällsmat....

för 3 pers. Recept hämtat från Tasteline

1 st fläskfilé(er)
2 paket färskost
1 st vitlöksklyfta(or)
1 dl matlagningsgrädde, MER OM MAN VILL HA LÖSARE KONSISTENS PÅ SÅSEN
3 stänk soja
1 tärning(ar) grönsaksbuljongtärning(ar)
salt och peppar, KRYDDA UNDER STEKNING AV KÖTT
Tillagning
Rensa och skär fläskfilén i avlånga bitar (stavar)

Pressa vitlöksklyftan och bryn i olja, tillsätt fläskfilé bitarna och salt & peppar.

Klicka i osten i pannan, häll i grädden och rör om tills osten smälter.

Lägg i buljong tärningen och 2-3 stänk soja, rör om.

Låt det koka en stund, 5-10 min, tillsätt mer soja efter smak och eventuellt mer grädde om såsen är för tjock.

Servera med en härlig sallad!!!


Denna rätten hade en väldigt god smak. Till nästa gång kommer jag minska osten till 1 paket och istället välja mer matlagningsgrädde. Kommer oxå att ha i purjolö, färska champinjoner och en klick osötad senap. Kankse tom röd paprika, så den får färg. Men hela familjen var överens om att smaken var mycket god, men aningens för krämig.

Prova!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar