21 dec. 2009

Knäppa TV program


Ibland blir man så arg på vad media gör. Ett tag stod det i tidningen om tex "Ont i huvudet är en hjärntumör" eller "ont i magen kan vara en dödssjukdon" Man gör ju folk sjuka!

Häromdagen såg jag ett helknäppt program om en svensk tjej som hela livet hade varit överviktig och kunde inte gå ner i vikt. Hennes lösning blev att åka till USA och gå i en skola där fokus var på viktminskning genom att ta bort allt fett och träna. Kan ju låta bra, men när ungdomarna i stort sätt bara äter snabbmat (fast utan fett men med mycket kolhydrater)så blir det väldigt konstigt. Tjejen gick ner väldigt mycket i vikt på tiden hon var där. Hon berättade om deras kost "Ju vitare bröd desto bättre = mindre fett". Hon tycker man ska äta snabba kolhydrater och ta bort fettet.Jelly, jordnötssmörpå vitt bröd osv. Urk! Hur ser dom egentligen ut på insidan?

Det som fick minst uppmärksamhet var att dom tränade väldigt mycket. 1 timme morgon och kväll skulle dom gå trappmaskin och gå ½ mil om dagen. Skulle vilja påstå att man går ner i vikt hur man än äter med den träningen. Men har man inte kommit lite längre med forskningen för att gå ut och säga att man bara ska äta snabba kolhydrater och skippa fettet. Fettet är ju sååå vikitgt för kroppen.

Nä, såna program gör ju att folk tror man jag äta massor med "socker" och ändå vara hälsosam på insidan. Till och med Viktväktarna har ju fattat grejen med dom långsamma kolhydraterna.

Farliga media!!

2 kommentarer:

  1. hejhej!
    hoppas att du har fått en bra start på dagen!?
    ang. mahavre; du kan köpa det i affären bland t ex bulgur, kungsörnen har t ex en förpackning med det

    http://www.kungsornen.se/Produkter/Matgryn/?pid=577

    mathavre innehåller betaglukaner som är bra om man vill sänka kolesterolet :)

    du får ha en bra dag och tack för en bra blogg med mkt läsvärt :)
    kramkram

    SvaraRadera
  2. sv: vad kul att du tycker det :)

    hoppas att du får en underbar morgondag med många paket :) kramkram

    SvaraRadera