26 dec. 2009

Den riktiga nakna kocken


Elitidrottaren Jonas Colting har skrivit boken " Jag vill ju bara se bra ut naken kokboken" Nyligen gjorde han en jätteintressant intervju i Amelia, nummer 1, 22 december 2009. Köp den om ni har möjlighet! 12 tips kortfattat:
* Undvik lättprodukter som lättkesella eller keso. Välj istället Turkisk eller grekisk yoghurt (naturell)Man blir hungrigare av lättprodukter
* Dra ner på mjölet. Välj Saltå Kvarn, utan några tillsatser.
* Allt med ordet "snabb" tex snabb makaroner samt alla pulver. Välj naturliga standard produkter.
* Satsa på fin choklad och mandelmassa istället för smågodis och mjölkchoklad Mandelmassan innehåller till 50% mandel, vilket gör den bra (då är ju även nougat oxå bra väl?)
* Fettsnåla inte. Undvik margarin och vegetabiliska fetter. Välj istället naturligt fett från fisk, kött, avokado, nötter, smör och olivolja
* Akta dig för light av den enkla anledningen att det triggar insulinutsöndringen och därför fortsätter det dig att vara sugen på sött.
* Baka ditt eget bröd. Då slipper du alla onödiga tillsatser.
* Undvik pasta. Välj istället Oraffinerat ris, quinoa, röda och gula linser och rotfrukter.
* Skåla, men inte i öl. Öl är som att dricka flytande deg. Välj rött vin istället
* Protein boosta. Undvik vakuumpackade charkuterier och välj istället ekologiskt rött kött. Färsk fisk
* Förbjud fiskpinnar = undvik halvfabrikat och laga fisken själv.

Puh, det blev långt. Men artiklen var på 4 sidor....
Boken han skrivit måste bli mitt nästa köp. Han verkar väldigt sund och klok :-)

3 kommentarer:

  1. Intressant. Mitt problem är att hålla reda på alla nyttigheter.Turkisk yoghurt ska jag prova.Min senaste nyttighet är grönt the smaksatt med citron o ett annat smaksatt med orientaliska kryddor. Gott
    M

    SvaraRadera
  2. Det är så här vi la om vår kost för ett tag sedan och det funkar! Man blir inte smal av light, men av att undvika socker och vitt mjöl och inte vara så rädd för fettet. Man bli mätt av fett. Och man får äta såå mycket godare mat på köpet ;-)

    SvaraRadera
  3. Instämmer helt. Visst kan det vara svårt att hålla reda på alla nyttigheter, men det en vanesak. För mig är det ett intresse :-)

    SvaraRadera