9 mars 2010

Saknar fantasi...


Otrolig dålig på att skriva just nu. Saknar fantasin och motivation. Just nu gör jag det väldigt enkelt för mig med några ägg till lunch med makrill osv.
Har oxå blivit väldigt dålig dom senaste dagarna när jag varit bortbjuden och faktiskt ätit lite för mycket socker. Skumt, men jag blir riktigt sjuk!

Kan i alla fall bidra med ett recept som jag hittade på www.giviktkoll.se
Vi provade det för någon helg sedan som efterrätt, och första tuggan kändes skum...lite som kanelbulle med jordgubbe. Men sen blev det nästan beroende framkallande. Ingen kunde sluta äta :-)

Glass med jordgubbs- och kardemummasås
Fluffig jordgubbs- och kardemummasås eller snabbglass Supersnabb, relativt nyttig och underbart god dessert som kan bli två varianter beroende på hur mycket du tinar bären. Kan det bli bättre?

Ingredienser
Till 4-6 portioner behöver du:

250 g frysta jordgubbar

2 msk råsocker

1 tsk mald kardemumma

2,5 dl Oatly iMat

1 Liter lightglass

Så här gör du


Alternativ 1: Med tinade eller halvtinade bär. Mixa samtliga ingredienser till en fluffig sås. Servera med några kulor GB light vaniljglass.



Alternativ 2: Med frysta bär. Mixa samtliga ingredienser till en krämig glass.

Supersnabb, relativt nyttig och underbart god dessert som kan bli två varianter

beroende på hur mycket du tinar bären. Kan det bli bättre?

3 kommentarer:

  1. Ibland sinar fantasin helt enkelt. Brukar komma in i perioder när det känns som vi äter samma mat hela tiden. Och vad är det för fel på ägg och makrill som är så gott ;-) Det börjar ju bli såna tider snart att man hellre är ute i solen än inne i köket och framför datorn.

    SvaraRadera
  2. Ja, du har rätt. Så länge man håller sig någorlunda "på mattan" så blir det nog bra :-)Längtar till det blir lite varmare!!!

    SvaraRadera
  3. låter som ett gott recept. hoppas att allt är bra med dig katarina!? du får ha en bra vecka och ta hand om dig. kram

    SvaraRadera