27 feb. 2010

Fiskgratäng till lunch


Lördag och vi går i myskläder hela dagen :-) Skönt!! Jag har slängt ihop en fiskgratäng. Jag har kagt mos runt kanterna, men den kan man ju hoppa över. Barnen gillar ju mos, så dom kan gott få lite.

Antal portioner: 4
600r filé av torsk
4 portioner potatismos
1 st äggula
riven ost
Sås:
1 1/2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
fiskspadet
1 st äggula
300 gr räkor med skal (fast jag tog en burk med färdigskalade istället)
dill, hackad
pressad citron
salt och peppar
Ugn: 225-250°

Gör så här
1. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter.

2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.

3. Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar